Γιατι Elite HTS?

Μια από τις απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση είναι το γεγονός πως στην Elite καταλαβαίνουμε τι είναι ένα κάθισμα κινηματογράφου και τι πρέπει να κάνει.

Όλοι έχουμε βρεθεί στα άβολα καθίσματα των κινηματογράφων, όπου χρειαζόταν να μετακινούμαστε συνεχώς για να καθίσουμε αναπαυτικά. Αυτη η δυσάρεστη εμπειρία, εμποδίζει την απόδραση μέσα στο φανταστικό κόσμο του σινεμά.

Ένα κάθισμα οικιακού κινηματογράφου, δεν είναι απλά μια πολυθρόνα γεμάτη με αφρό που έχει στηρίγματα για ποτήρια. Ένα πραγματικό κάθισμα οικιακού κινηματογράφου παρέχει τέλεια εργονομία και στήριξη, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένο γι αυτή τη χρήση. Ένα πραγματικό κάθισμα οικιακού κινηματογράφου, προσφέρει τη δυνατότητα ν’ αποδράσουμε στη μαγεία του σινεμά.

Παρακάτω θα δείτε πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους:

Συγκριτικός ΠίνακαςElite HTS
Μεσαία κατηγορία

Εntry level
Εγγύηση 10 χρόνια (5 για το υλικό της ταπετσαρίας) 1 χρόνος 1 χρόνος ή λιγότερο
Χώρα παραγωγής 180 από τα 182 μοντέλα, κατασκευάζονται στην Βόρειο Αμερική Μαζική παραγωγή στην Κίνα Μαζική παραγωγή στην Κίνα
Συνολικό βάρος 68 κιλά ανά κάθισμα 35 εώς 45 κιλά 22,5 εώς 35 κιλά
Πλαίσιο Βαριά κατασκευή υψηλής αντοχής Διαφοροποιείται αναλόγως μοντέλου "Ελαφρά" κατασκευή
Ατσάλινος μηχανισμός Βαρύ βιομηχανικό ατσάλι Ατσάλι μεσαίας κατηγορίας Ελαφρύ, λεπτό ατσάλι
Ηλεκτρική Ανάκλιση Περιλαμβάνεται στα περισσότερα μοντέλα Επιλογή ως έξτρα χαρακτηριστικό Χειροκίνητη με μοχλό
Ταπετσαρία Ιταλικό δέρμα υψηλής ποιότητας Δέρμα μεσαίας κατηγορίας Δερματίνη
Αφρώδες υλικό 2,5 lb το ελάχιστο 1,5 εώς 2 lb Χαμηλής πυκνότητας (1lb)
Υποστήριξη πλάτης Πλήρης ανατομική υποστήριξη στα περισσότερα μοντέλα Εξαρτάται από το στυλ του καθίσματος Εξαρτάται από το στυλ του καθίσματος
Βάση καθίσματος "Μασίφ" λαξευμένη Αποτελείται από συναρμολογημένα κομμάτια Αποτελείται από συναρμολογημένα κομμάτια
Εφαρμογή μπράτσων Βίδες και παξιμάδια Με υποδοχές θηλυκού/αρσενικού Με υποδοχές θηλυκού/αρσενικού
Απόσταση από τοίχο μόνο 10 εκατοστά Διαφοροποιείται αναλόγως μοντέλου 30 εώς 46 εκατοστά
Στυλ Σύγχρονο Ευρωπαϊκό και παραδοσιακό Διαφοροποιείται αναλόγως μοντέλου Κλασσικό παραγεμισμένο
Italian Leather

Εθιστικό στο άγγιγμα

Ανεξάρτητα αν πρόκειται για ένα κάθισμα επενδεδυμένο με δέρμα Valentino, δέρμα Silk, ή CineSuede, μπορείτε να είστε βέβαιοι πως έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο τα κορυφαία υλικά.

Το ιταλικό δέρμα Valentino είναι το πιο δημοφιλές υλικό μας. Πρόκειται για κορυφαίας ποιότητας δέρμα αγελάδας, επεξεργασμένο με ανιλίνη χρησιμοποιώντας τις πλέον πρωτοποριακές μεθόδους. Αυτές οι μέθοδοι, εξασφαλίζουν μηδενική μόλυνση, ελάχιστα απόβλητα, υψηλή ποιότητα και ένα περιβαλλοντικά ασφαλές προϊόν.

Το βυρσοδεψείο χρησιμοποιεί επιλεγμένες πρώτες ύλες για να εξασφαλίζεται η καλύτερη αίσθηση στην αφή. Μετά την τοποθέτηση της ταπετσαρίας η υφή του δέρματος δίνει μια μοναδική και πολυτελή όψη. Το προστατευτικο φινίρισμα σε συνδυασμο με τα ειδικά κεριά προσφέρει ανθεκτικότητα και εξαιρετικό χρώμα, χωρίς καμία παραχώρηση στην απαλότητα.

Home Theater Seating
German Engineered Motor

Μοτέρ Γερμανικής τεχνολογίας

Ολα τα καθίσματα της Elite HTS είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρική ανάκλιση. Υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης ανάκλισης κατά παραγγελία.

Η ηλεκτρική ανάκλιση πλεονεκτεί σημαντικά από τη χειροκίνητη, καθώς έτσι το κάθισμα μπορεί να πάρει οποιαδήποτε γωνία θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης μπορεί να βρει ακριβώς τη θεση που τον βολευει απόλυτα και προσφέρει την καλύτερη γωνία θέασης.

Το μοτέρ των καθισμάτων μας είναι απολύτως αθόρυβο και κατασκευάζεται από τη Γερμανική OKIN. Καλυπτεται από εγγύηση εφ’ όρου ζωής και αν χρειαστεί, αντικαθίσταται πολύ εύκολα.

Δείτε την ανάκλιση των καθισμάτων μας
στο παρακάτω video

Power Recline

Ατσάλινος μηχανισμός ανάκλισης

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του καθίσματος είναι ο μηχανισμός ανάκλισης. Όλα τα μέρη του καθίσματος όπως τα μπράτσα, η πλάτη και το μαξιλάρι, είναι προσαρτημένα πάνω στο μηχανισμό. Αφού λοιπόν λοιτουργει σα βάση και θεμέλιο για το κάθισμα, πρέπει να σχεδιάζεται και να κατασκευάζεται για να αντέχει σκληρή χρήση για μια ολόκληρη ζωή. Ζυγίζοντας σχεδόν 30 κιλά, αφού είναι κατασκευασμένος από βιομηχανικό ατσάλι, θα ήταν άδικο να το χαρακτηρίσουμε απλά «μεγάλης αντοχής».

Ένας υψυλής ποιότητας μηχανισμός ανάκλισης, έχει χοντρά ατσάλινα στηρίγματα, ενισχυμένα ατσάλινα δεσίματα και απαλή, σχεδόν μεταξένια κίνηση.

Ο βαρύς και δυνατός μηχανισμός μας, κατασκευάζεται στις Η.Π.Α.

Home Theater Seating
Canadian Frame

Στιβαρό, μονοκόματο πλαίσιο

Ένα από τα πιο συχνά λάθη στην κατασκευή ενός καθίσματος, είναι η κακή σχεδίαση του σκελετού. Αυτή μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιο κάθισμα που θ’ αντέξει 2 χρόνια και σε κάποιο που θα είναι άνετο για 50. Τα κυριότερα προβλήματα που δημιουργεί ένας κακοσχεδιασμένος σκελετός, είναι ασταθή μπράτσα, τριξίματα και γρήγορη αχρήστευση του καθίσματος. Το αίτιο γι αυτά τα προβλήματα, είναι κυρίως η χρήση φτηνών, δεύτερης ποιότητας υλικών.

Το κύριο μέρος ενός πλαισίου, ειναι η βάση. Κενή και ορθογώνια, μοιάζει με κορνίζα. Τα περισσότερα ανακλινόμενα καθίσματα, κατασκευάζονται με πολλά κομμάτια που ενώνονται μεταξύ τους. Αυτή είναι μια κοινή, αλλά ελειπής πρκτική για την κατασκευή του πλαισίου.

Μετά από χρόνια χρήσης, οι σύνδεσμοι χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα τα μπράτσα να κουνιούνται και το κάθισμα να τρίζει. Για ν’ αποφευχθεί αυτό, η βάση των καθισμάτων μας είναι φτιαγμένη από ένα μασίφ κομμάτι ξυλείας που λαξεύεται στο μηχάνημα CNC που διαθέτουμε. Δεν υπάρχουν σύνδεσμοι, καρφιά ή κόλλα. Είναι ένα ενιαίο κομμάτι, που θα διαρκέσει για μια ζωή.

Το συνολικό βάρος ενός καθίσματος, δίνει στοιχεία για την ποιότητα κατασκευής του. Τα καθίσματά μας , είναι τα βαρύτερα στην αγορά με μέσο βάρος 68 κιλά, ενώ ένα μέσο κάθισμα της entry-level κατηγορίας ζυγίζει από 35 ως 45 κιλά.

Adjustible Headrest

Άνεση

Home Theater SeatingEndorsed by Dr. Grant O' Neill D.C.
Ιατρός Χειροπρακτικής
Ειδικός Σύμβουλος Εργονομίας

  1. Το προσκέφαλο του καθίσματος είναι στρατηγικά τοποθετημένο ώστε να παρέχει ιδανική υποστήριξη στο κεφάλι και το σβέρκο, ενώ επιτρέπει τη διατήρηση του κεφαλιού σε ιδανική γωνία θέασης.
  2. Η επιπλέον οσφυϊκή υποστήριξη παρέχει άριστη στήριξη στην πλάτη. Η θερμοκρασία του σώματος ζεσταίνει το κάθισμα και ο ειδικά σχεδιασμένος αφρός μαλακώνει και παίρνει το σχήμα του σώματος.
  3. Το μοναδικό «διπλό μαξιλάρι» της Elite HTS που χρησιμοποιείται σε ευρωπαϊκά supercars, παρέχει την τέλεια στήριξη, κυρίως επειδή το βάρος του σώματος είναι ισόποσα κατανεμημένο στα δύο ανεξάρτητα μαξιλάρια. Το εσωτερικό μαξιλάρι υποστηρίζει τους γλουτούς, ενώ το εξωτερικό υποστηρίζει τα πόδια, αφαιρώντας πίεση από τη μέση.
Proven Comfort

Κατασκευή και εγγυήσεις


Παρακαλώ επιλέξτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σε θέματα κατασκευής κι εγγυήσεων.

Μηχανισμος Ανακλισης:

Εσωτερικος σκελετος και μπρατσα:

Αφρος, ανεση και Στηριξη:

Ταπετσαρια και Υλικα :

Τι να προσέξετε


Από τη στιγμή που ένα Home Theater είναι σημαντική επένδυση, χρειάζεται προσεκτική έρευνα και σχεδιασμός.

Συγκεκριμένα για τα καθίσματα ενός οικιακού κινηματογράφου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν ένα ποιοτικό κάθισμα. Εφόσον ο καταναλωτής ψάχνει για καθίσματα οικιακού κινηματογράφου, τα παρακάτω ερωτήματα θα τον βοηθήσουν να βεβαιωθεί πως αγοράζει καθίσματα υψηλής ποιότητας.

1. Τι τύπος συστήματος ανάκλισης χρησιμοποιείται;

Τα καθίσματα με απλό μηχανισμό, στρέφονται από τη βάση τους, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μεγάλη απόσταση από τον τοίχο πίσω τους. Το μαξιλάρι μένει σταθερό και κινείται μόνο η πλάτη, σε αντίθεση με τα καθίσματα που έχουν το σύστημα ανάκλισης wallhugger, όπου το μαξιλάρι κινείται εμπρός ενώ η πλάτη πάει προς τα πίσω. Αυτό επιτρέπει την τοποθέτηση του καθίσματος σε απόσταση μόλις 7,62 εκατοστών από τον τοίχο, κάνοντας τα καθίσματα της Elite HTS ιδανικά και για χρήση σε μικρούς χώρους.

Αυτά τα καθίσματα, τείνουν επίσης να έχουν καλύτερη ακουστική συμπεριφορά, κυρίως επειδή το κεφάλι του καθήμενου δεν αλλάζει σημαντικά θέση από την όρθια θέση, στην πλήρη ανάκλιση. Αυτό σημαίνει πως ο σχεδιαστής του ηχητικού συστήματος, θα μπορέσει ευκολότερα να εστιάσει τον ήχο στον επιθυμητό χώρο.

2. Ποιος τύπος αφρού χρησιμοποιείται;

Ο αφρός χαμηλής ποιότητας, μπορεί να χάσει το σχήμα και την υποστήριξη που πρέπει να παρέχει σε διάστημα 6 μηνών. Είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε τύπο επίπλου, να διαθέτει αφρό «χαμηλής μνήμης», που δε χάνει το σχήμα του εύκολα, γιατί έχει υψηλή πυκνότητα. Ο καλύτερος συνδυασμός, είναι αφρός υψηλής πυκνότητας, που όμως είναι αρκετά μαλακός και άνετος. Για τον λόγο αυτό, κάποιες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Elite HTS, διαθέτουν δείγματα του αφρού που χρησιμοποιούν, ώστε η ποιότητα να μπορεί να ελεγχθεί.

3. Παρέχει το κάθισμα στήριξη στην μέση;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραπονούνται για προβλήματα στη μέση. Ο πόνος στην περιοχή μεγαλώνει, όσο καθόμαστε ακίνητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι είναι απαραίτητο η μέση και η σπονδυλική στήλη να έχουν την υποστήριξη που χρειάζεται. Είναι σημαντικό να βρίσκεται η σωστή ισορροπία σωματικής στήριξης και στυλ, όταν αγοράζουμε καθίσματα οικιακού κινηματογράφου. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος οποιουδήποτε καθίσματος: να παρέχει άνεση και υποστήριξη.

4. Τι τύπος μηχανισμού ανάκλισης χρησιμοποιείται;

Ένας καλός μηχανισμός ανάκλισης, έχει χοντρά ατσάλινα μπράτσα, ενισχυμένες ατσάλινες συνδέσεις και ανάλαφρη ομαλή κινηση κατά την ανάκλιση. Οι κακοσχεδιασμένοι μηχανισμοί έχουν ελαφριά κατασκευή και σπασμωδική κίνηση. Επίσης, οι χειροκίνητοι μηχανισμοί μπορούν να έχουν συγκεκριμένες θέσεις ανάκλισης, ενώ αντίθετα, οι μηχανικές ανακλίσεις μπορούν να σταθεροποιηθούν σε οποιαδήποτε θέση.

5. Πως είναι ενισχυμένα τα μπράτσα και ο σκελετός;

Ένα από τα πιο συχνά λάθη στην κατασκευή ενός καθίσματος, είναι η κακή σχεδίαση του σκελετού. Αυτή μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιο κάθισμα που θ’ αντέξει 2 χρόνια και σε κάποιο που θα είναι άνετο για 50. Τα κυριότερα προβλήματα που δημιουργεί ένας κακοσχεδιασμένος σκελετός, είναι ασταθή μπράτσα, τριξίματα και γρήγορη αχρήστευση του καθίσματος. Το αίτιο γι αυτά τα προβλήματα, είναι κυρίως η χρήση φτηνών, δεύτερης ποιότητας υλικών.

Επίσης, αν χρησιμοποιηθούν απλά καρφιά για την κατασκευή του σκελετού, θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα από τη συνεχή κίνηση και τις πιέσεις. Για τον λόγο αυτό συνίσταται να χρησιμοποιείται συνδυασμός με βίδες, αρσενικές/θυλικές συνδέσεις και κόλλα.

Τα μπράτσα του καθίσματος πρέπει να ενισχύονται όσο πιο ψηλά γίνεται για αυξημένη σταθερότητα. Αν απλά στερεωθούν στη βάση τους, είναι σίγουρο ότι θα ραγίσουν ή και θα σπάσουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

6. Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα entry level και τα καθίσματα υψηλής ποιότητας;

Πολλές φορές η διαφορά μπορεί να είναι αντιληπτή με την πρώτη ματιά. Συνήθως η διαφορά είναι στην τέχνη και τα υλικά. Συγκεκριμένα για τα καθίσματα οικιακού κινηματογράφου, τα χαρακτηριστικά ενός φτηνού entry level καθίσματος είναι:

  • Απλοϊκή αισθητική για να ελαχιστοποιηθεί η εργασία που απαιτεί η κατασκευή, ιδίως αυτή του σκελετού και της ταπετσαρίας
  • Απλός και χαμηλής ποιότητας μηχανικής ανάκλισης
  • Χαμηλή ποιότητα υλικών, όπως αφρός, υφάσματα και ξύλο
  • Πρόχειρες λύσεις για να καλυφθούν μειονεκτήματα
  • Χρήση λιγότερων υλικών απ' όσα είναι απαραίτητα για μειωμένο κόστος
  • Απλές τεχνικές ραφής
  • Μικρή ή και καθόλου εγγύηση

Αξεσουάρ και επιλογές


Νιώστε τα Μπάσα!

Η Elite HTS μπορεί να προσφέρει το Crowson TES 100 σαν έξτρα επιλογή.

Η πατενταρισμένη τεχνολογία LDD της Crowson, αποδίδει την πλέον πιστή κίνηση χαμηλών συχνοτήτων.

Feel the Bass

Το επαναστατικό προϊόν της Crowson βραβεύτηκε από το About.com ως το καλύτερο προϊό Home Theatre της χρονιάς 2005.

Μοναδικό μεταξύ των συσκευών χαμηλών συχνοτήτων, ο γραμμικός μηχανισμός κίνησης της Crowson τοποθετείται στο πάτωμα και το κάθισμα τοποθετείται πάνω του. Η Elite HTS προχωράει ένα βήμα παραπέρα και τοποθετεί τη συσκευή μέσα στο μπράτσο, καθιστώντας την αόρατη. Το βάρος της καρέκλας πιέζει τη συσκευή που λαμβάνει τις χαμηλές συχνότητες και παράγει ρεαλιστική κίνηση, σε αντίθεση με το έντονο κούνημα που συνηθίσαμε από τέτοιου είδους συσκευές.

Από την ελαφριά αντήχηση ενός τσέλου, μέχρι την εκκωφαντική εκτόξευση ενός πυραύλου, τα καθίσματα της Elite HTS και η Crowson Motion θα σας μεταφέρουν σε μια ρεαλιστική εμπειρία.